Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκδήλωση και Διαγωνισμός για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στη Σύρο

H Ιερά Μητρόπολη Σύρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Ελ Γκρέκο», όπως ορίστηκε από την UNESCO, και με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων ετών από το θάνατό του, προκήρυξε Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Γραπτού Δοκιμίου και Εικαστικής Δημιουργίας με θέμα: «ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ) ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου και της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Σύρου.

Γνωριμία με την πολιτισμική κληρονομιά μας

Έργο της Μαριάνθης Καραμολέγκου

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου τους, η ενεργοποίησή τους για να ανακαλύψουν τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο μέσα από τη ζωή και το έργο του, η ενθάρρυνση της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και η ανάπτυξη των ερευνητικών δεξιοτήτων τους.

Η Συμμετοχή μας

Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτό  το  διαγωνισμό  με δυο έργα των μαθητών μας.
Ο Δημήτρης Ψαραδέλης και η Μαριάνθη Καραμολέγκου  παρουσίασαν δυο έργα στο διαγωνισμό της εικαστικής δημιουργίας.

Η Εκδήλωση

Έργο του Δημήτρη ΨαραδέληΟ Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ εκφώνησε μια ομιλία με θέμα "Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ" και στη συνέχεια, η παγκοσμίου φήμης Σοπράνο κα Αναστασία Ζαννή απέδωσε έργα Ελλήνων και ξένων Μουσικοσυνθετών, συνοδεία πιάνου, ενώ οι Χορωδίες του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου απέδωσαν εκκλησιαστικούς και επίκαιρους ύμνους και άσματα. Τελικά, η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση από το κ. Δωρόθεο Β΄ των αποτελεσμάτων του Πανσυριανού προαιρετικού γραπτού και εικαστικού Μαθητικού

Διαγωνισμού. Το πρώτο βραβείο εικαστικής δημιουργίας στην κατηγορία Λυκείων, ΤΕΕ και ΕΕΕΕΚ πήρε η μαθήτρια της τρίτης τάξης του σχολείου μας Καραμολέγκου Μαριάνθη. Επίσης, τιμήθηκε για τη συμμετοχή του και ο συμμαθητής μας Δημήτρης Ψαραδέλης. Η εφημερίδα μας συγχαίρει θερμά τους συμμαθητές μας για τη συμμετοχή τους και για τη κατάταξή τους στο διαγωνισμό.

Ατσίδα - Φύλλο Ιανουάριου Φεβρουαρίου 2015 - Σχολική Εφημερίδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Από τα Ψαρά στη ΣύροΕλ Γκρέκο, Πως Φτιάχτηκαν