Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

LIONEL MESSI

Ο Lionel Andrés "Leo" Messi Cuccittini γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987, είναι Αργεντινός ποδοσφαιριστής που παίζει ως επιθετικός για την Ισπανική ομάδα Μπαρτσελόνα και είναι ο αρχηγός για την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Μέχρι την ηλικία των 21, ο Μέσι ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας και του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Το επόμενο έτος, το 2009, το κέρδισε όπως επίσης κέρδισε το 2010, το 2011 και το 2012 το συγχωνευμένο βραβείο Χρυσή Μπάλα της ΦΙΦΑ. Στην ηλικία των 24, ο Μέσι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Μπαρτσελόνας σε όλες τις επίσημες διασυλλογικές διοργανώσεις.

Συχνά κατατάσσεται ως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, και αξιολογείται από πολλούς στο άθλημα ως το μεγαλύτερο ταλέντο όλων των εποχών. Ο Μέσι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που κέρδισε τέσσερις φορές τη Χρυσή Μπάλα, και μάλιστα διαδοχικά, και ο πρώτος που κέρδισε τρεις φορές το Ευρωπαϊκό Βραβείο Χρυσό Παπούτσι. Με τη Μπαρτσελόνα, ο Μέσι έχει κερδίσει έξι Πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα, έξι Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα της UEFA Champions Leagues, δύο UEFA Σούπερ Καπ και δύο Διηπειρωτικά Παγκόσμια Κύπελλα FIFA.

Ρούσσος Νικοτάσος Μαθητής της Β' Τάξης
Ατσίδα - Φύλλο Φεβρουαρίου Μαρτίου 2015 - Σχολική Εφημερίδα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου