Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Τουρνουά Multi Kulti

Το Σάββατο στις 11 Ιουλίου, στο κλειστό Γυμναστήριο της Σύρου "Δημήτριος Βικέλας" στην Ερμούπολη, θα διεξαχθεί αγώνας με τις νικήτριες ομάδες του Τουρνουά "Multi Kulti" και τη τοπική ομάδα. Ο αγώνας στηρίζεται και από τους παίκτες της Α1 κατηγορίας του Ελληνικού Πρωταθλήματος Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Δρόσο.

Ταυτόχρονα, το πρωί της ίδιας μέρας, 12-2μμ θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του τουρνουά 3on3 στο κλειστό Γυμναστήριο Σύρου "Δημήτριος Βικέλας" (είσοδος ελεύθερη)

Το "Multi Kulti" είναι ένα διαπολιτισμικό τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει η Generation 2.0 RED και πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας τις τρείς τελευταίες Κυριακές του Ιουνίου, στις 14, 21 και 28 Ιουνίου. Στόχος του τουρνουά αυτού, είναι η αύξηση της ορατότητας των νέων με διαφορετικές καταγωγές και η διευκόλυνση της διαδικασίας ένταξης και αποδοχής τους από την ελληνική κοινωνία. Ο αθλητισμός γίνεται αντιληπτός ως μέσο ουσιαστικής ένταξης και αλληλεπίδρασης και παράλληλα προωθεί αξίες όπως αυτή της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού ανάμεσα στους νέους. Οι ίδιες οι ομάδες αντικατόπτριζαν τη φιλοσοφία του τουρνουά αφού αποτελούνταν από άτομα με 2 τουλάχιστον διαφορετικές εθνικές καταγωγές.
Με αφορμή και την πρόσφατη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια , οι νέοι Αθηναίοι δείχνουν μέσω του αθλητισμού, στην πράξη, ποια είναι η νέα γενιά Ελλήνων Πολιτών. Στο τουρνουά που διεξήχθη στους Αμπελόκηπους, πήραν μέρος νέοι και νέες 18-35 ετών διαφορετικών καταγωγών, που ζουν σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας. Ειδικότερα, στο τουρνουά πήραν μέρος 19 ομάδες νέων με καταγωγές από Ελλάδα, Αλβανία, Νιγηρία, Κονγκό, Γεωργία, Ρωσία, Πακιστάν, Γκάνα, Φιλιππίνες, Ιταλία & Κένυα.

Οι νικήτριες ομάδες που ταξιδεύουν στη Σύρο είναι οι «Τρεις και ο Κούκος», οι «Ballers» και οι «Άσχετες».

Ημερομηνία: Σάββατο 11 Ιουλίου
Ωρα: 6:30 μμ
Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο Σύρου "Δημήτριος Βικέλας", Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Ερμούπολη είσοδος με προαιρετική ελεύθερη συνεισφορά*

*Τα έσοδα του τελικού που θα διεξαχθεί στη Σύρο, θα διατεθούν υπέρ του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α Βαθμίδας Σύρου (www.atsida.gr), σκοπός των οποίων είναι η αρωγή παιδιών & εφήβων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες