Δικαιολογητικά εγγραφής νέου μαθητή

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70)).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Πιστοποιητικό Γέννησης(Αναζητάται αυτεπάγγελτα από τη Διεύθυνση του σχολείου).

2. Γνωμάτευση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ (πρώην Κ.Ε.Σ.Υ. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ) ή  δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια υπηρεσία.

3. Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο προκύπτει πως έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

4. Προσκόμιση συμπληρωμένου Ατομικού Δελτίου Υγείας Παιδιού (ΑΔΥΜ). (Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή είναι παιδίατροι -κυρίως- αλλά και γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι).

5. Βεβαίωση Παρακολούθησης ή Φοίτησης Νηπιαγωγείου ή Ειδικού Νηπιαγωγείου*. (Θα την παραλάβετε από το Νηπιαγωγείο).

6. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής για τους γονείς. (Θα την παραλάβετε από το Σχολείο και θα συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία).

7. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας. Αυτό μπορεί να είναι π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, τηλεφωνίας κ.ά. που να αναφέρει τη διεύθυνση κατοικίας ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας ή βεβαίωση Ε1 από το TAXISnet που να προκύπτει η διεύθυνση της κύριας κατοικίας.

8. Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα (προαιρετικό).

Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

9. Εάν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια, σχετική ιατρική γνωμάτευση.

10. Δικαστική Απόφαση ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης).

11. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Πρώτη Τάξη προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένο, χωρίς να είναι απαραίτητη η πρόσφατη ημερομηνία έκδοσης.

Υποσημείωση:

*Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

α) Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

β) Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο Ειδικό Δημοτικό.

Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή/τριας. Εάν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περ. 26, της παρ. 4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87).

Ενημέρωση για Εγγραφές 2024-2025

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-Α-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Αγιασμός!

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00. Περιμένουμε με ανυπομονησία τους μαθητές μας για να ξεκινήσουμε μια ακόμη όμορφη και δημιουργική σχολική χρόνια!!!

IMG 3907