Συμμετοχή στα ΒΙΚΕΛΕΙΑ

Την εβδομάδα 8-12 Απριλίου  όλες οι τάξεις  του 5ου Δημοτικού σχολείου Ερμούπολης με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Μαλαματάρη Δέσποινας ασχολήθηκαν με την Ολυμπιακή Ιστορία , την αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τον ρόλο που έπαιξε  ο Δημήτριος Βικέλας, την Παραολυμπιακή  παιδεία και ποιες  αξίες  του Ολυμπισμού αντιπροσωπεύει,.

Οι  μαθητές/τριες των τάξεων Α΄& Β΄ ζωγράφισαν και κατασκεύασαν στεφάνι κότινου  και ολυμπιακής σημαίας και παρακολούθησαν video της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ΄& Δ΄ πραγματοποίησαν αγώνες παραολυμπιακών με τυφλούς αθλητές και αγώνες σκυταλοδρομίας  με σκυτάλη και κλαδί ελιάς.

Οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε΄& ΣΤ΄  μαζί με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μαλαματάρη Δέσποινα  και τους εκπαιδευτικούς Μανάρα Γεωργία και Καφετζή Σοφία συμμετείχαν στην εκδήλωση “Αθλητική, Ολυμπιακή, Παραολυμπιακή Παιδεία, Ιστορία & Αξίες ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ”, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μιαούλη της Σύρου, την Τρίτη 9 Απριλίου 2024.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας   ασχολήθηκαν με τα αθλήματα του Κλασσικού Αθλητισμού, του Ταε κβο ντο, του Ποδοσφαίρου, της Καλαθοσφαίρισης και της Σκοποβολής.

Συζήτησαν με τους Ολυμπιονίκες για  τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την προετοιμασία τους, τα συναισθήματα που βίωσαν είτε στην νίκη είτε στην ήττα,  την χαρά που προσφέρει η πνευματική και σωματική άσκηση και στην συνέχεια  έλαβαν αυτόγραφα.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων στην πλατεία  Μιαούλη, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ξεναγήθηκαν  από τον υπεύθυνο στην Έκθεση των Ολυμπιακών συμβόλων που εκτίθονταν στην αίθουσα Βάτη.

Το Σχολείο μας κέρδισε Ασημένιο Βραβείο για το Πρόγραμμα “Climate Detectives” της ESA!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση  να σας ανακοινώσουμε ότι  η Ε΄ τάξη του σχολείου μας κέρδισε το ασημένιο βραβείο στο πρόγραμμα “Climate Detectives” της ESA (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος)! Η συμμετοχή και η αφοσίωση των μαθητών και της εκπαιδευτικού  μας οδήγησαν σε αυτήν την υπέροχη επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεισφορά τους και την υποστήριξή τους σε αυτό το εμπνευσμένο εκπαιδευτικό ταξίδι.

 Συγχαρητήρια στην δασκάλα Καφετζή Σοφία και τους μαθητές/τριες της τάξης για το εξαιρετικό έργο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αθλοπαιδιές σχολικού έτους 2023-24

Το σχολείο μας την Πέμπτη 27/3/2024 συμμετείχε στους αγώνες αθλοπαιδιών Πετοσφαίρισης των Δημοτικών σχολείων της Σύρου, με δυο ομάδες κοριτσιών και μια αγοριών. Η συμμετοχή και η παρουσία των μαθητών/τριων μας ήταν εξαιρετική.

Εγγραφές Α΄τάξης για το σχολικό έτος 2024-25

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ 2024-25

Εγγραφές γίνονται από 1 έως και 20 Μαρτίου 2024 καθημερινά και  ώρα 13:15-14:00, μετά από ραντεβού. Στην Α τάξη για το σχολικό έτος 2024-25 θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2018.

        ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

  1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου(εκτός του συστεγαζόμενου, 5ου νηπιαγωγείου).
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή/τριας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο  φαίνεται ότι έγιναν όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Το σχετικό έντυπο θα δοθεί κατά την εγγραφή και θα πρέπει να προσκομιστεί στη Διεύθυνση του σχολείου το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου)
  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να διαπιστώνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του μαθητή. Τέτοιο στοιχείο μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα παρακάτω:
  5. Λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ΔΕΗ και όταν δεν υπάρχει, ύδρευσης).
  6. Το μισθωτήριο της κατοικίας το οποίο έχει ανακτηθεί από το σύστημα TAXISNET ως ηλεκτρονική υποβολή μισθώματος.
  7. Το εκκαθαριστικό της εφορίας.
  8. Το συμβόλαιο αγοράς κατοικίας.

Σε καμία περίπτωση αποδεικτικό στοιχείο της μόνιμης κατοικίας δεν μπορεί να θεωρηθεί η Υπεύθυνη Δήλωση οιουδήποτε, περί φιλοξενίας καθώς και η διεύθυνση εργασίας των γονέων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+

Την εβδομάδα 12-16/2 /2024 με χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας στα πλαίσια του ERASMUS + δυο εκπαιδευτικούς από την Λετονία. Υπήρξε διάδραση και όλες οι τάξεις του σχολείου μας είχαν προετοιμάσει δραστηριότητες με εστίαση στον τρόπο που οι μικροί μαθητές μαθαίνουν μέσω του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, ενώ παράλληλα ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα στη Λετονία.Ήταν μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και δράσεων.

Συνάντηση – συζήτηση

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε σε μια συνάντηση-συζήτηση σε θέματα και προβληματισμούς που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και το ρόλο του γονιού στη σημερινή πραγματικότητα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30-20:00 στο 5ο Δημ. Σχολείο Ερμ/λης, με συντονίστρια την κα Προκοπίου Αναστασία, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και συνεργάτη του σχολείου μας σε παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών.

Είναι σημαντικό η συνάντηση να ξεκινήσει στην ώρα της και να ολοκληρωθεί με την ενεργό συμμετοχή όλων των γονέων στον προβλεπόμενο χρόνο.

Για την καλύτερη προετοιμασία της είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο mail του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έως την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Αριθμός συμμετεχόντων 16-30

Ενημέρωση αναφορικά με την Ε.Δ.Υ.

Αγαπητοί γονείς,

ελπίζουμε να είστε καλά!! Είμαστε η Μαρία Μπλαντέμη, ψυχολόγος και η Χριστίνα Αλεξίου, κοινωνική λειτουργός του 5ου Δημοτικού Σχολείου για τη φετινή σχολική χρονιά. Με το παρόν θα θέλαμε να σας δηλώσουμε την παρουσία μας στο σχολείο και τη διαθεσιμότητά μας για συνάντηση μαζί σας.Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ατομική συνεδρία συμβουλευτικής της ψυχολόγου με το παιδί σας, είναι απαραίτητο να έχετε υπογράψει τη υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται.

10η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας γιόρτασε την 10η μέρα σχολικού Αθλητισμού στις 3 Οκτώβρη .Επισκεφτήκαμε τους αθλητικούς χώρους του ΑΚΔΕ (γηπεδα μπάσκετ και τέννις )και της ΕΠΣ Κυκλάδων(γήπεδο 5Χ5) ακολουθήσαμε το παρακάτω πρόγραμμα:

Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Σύρου μυήθηκαν στο άθλημα της αντισφαίρισης και έπαιξαν παιχνίδια mini-tennis.

Οι τάξεις Δ΄, Ε΄και Στ΄ έπαιξαν σε μικτές ομάδες αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς καταμέτρηση των σκόρ και πάντα με φιλική διάθεση και ευ αγωνίζεσθαι.

Μετά το πέρας των αθλητικών δραστηριοτήτων, όλες οι τάξεις συμμετείχαν σε εικαστική δράση με θέμα: Περιβάλλον και Αθλητισμός

Εσωτερικός Κανονισμός 5ου Δημ. Σχολείου 2023-24

Με τον όρο «σχολικός κανονισμός» εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος το οποίο θα εξασφαλίζει τη συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις, με αμοιβαίο σεβασμό, με ανοχή και αναγνώριση. Ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Σχολείου είναι πλήρως εναρμονισμένος με την ισχύουσα νομοθεσία.