• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 22810-87835
  • 22810-82731

Αξιολόγηση προσφορών για την εκδρομή στο Καρπενήσι

Δείτε το πρακτικό αξιολόγησης Προσφορών για την εκδρομή Περιβαλλοντικής στο Καρπενήσι

Εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) 

Εκδόθηκε σήμερα από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος η Προκήρυξη για την εισαγωγή των υποψηφίων  στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.). Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Προκήρυξη

Προσόντα υποψηφίων

Κάθε υποψήφιος/-α πρέπει να συγκεντρώνει τα πιο κάτω προσόντα:

Να έχει συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. 

2.Να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια και να είναι γραμμένος/-η στα μητρώα αρρένων ή Δημοτολόγια Δήμου ή Κοινότητας.

3.Να μην έχει υπερβεί το 27ο έτος της ηλικίας του/της, όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους υποβολής της αιτήσεως (γεννηθέντες από 01-01-1997 και μεταγενέστερα).

4.Να είναι κατά γνωμάτευση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ικανός/-ή σωματικά και πνευματικά για το ναυτικό επάγγελμα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε ειδικότητα.

5.Να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή σε φυλάκιση ανώτερη του εξαμήνου καθ’ υποτροπή ή μεγαλύτερη του εξαμήνου για λαθρεμπόριο ή λαθρεμπόριο ναρκωτικών ή για παράβαση του νόμου περί προστασίας του Εθνικού Νομίσματος ή για αδίκημα αναφερόμενο στην επί του πλοίου υπηρεσία και να μην έχει στερηθεί οριστικά το δικαίωμα άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.

Όλοι οι υποψήφιοι/-ες, από την 26-03-2024 πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι υποψήφιοι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώσουν όλες τις Σχολές (με τη σειρά επιθυμίας τους) της μίας ή και των δύο ειδικοτήτων όπως ΑΚΡΙΒΩΣ θα τις δηλώσουν και στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Όλοι οι υποψήφιοι με τη χρήση των κωδικών τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα μπορούν να παρακολουθούν την αίτησή τους και τα περιλαμβανόμενα σε αυτή στοιχεία.

Υποβολή δικαιολογητικών για Σχολές Πυροσβεστών 

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ξεκινά την Τρίτη 19 Μαρτίου έως και την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο site: www.fireservice.gr. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α δεν έχει δηλώσει τις εν λόγω σχολές στην Αίτηση – δήλωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αυτό δεν αποτελεί κώλυμα. Δείτε την σχετική προκήρυξη.

Υποβολή δικαιολογητικών για Σχολές Αστυφυλάκων

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας. Δείτε την σχετική προκήρυξη.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για Στρατιωτικές Σχολές

Ενημερωθείτε σχετικά με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ και την Προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που κάποιος/α υποψήφιος/α δεν έχει δηλώσει τις εν λόγω σχολές στην Αίτηση - δήλωση, αυτό δεν αποτελεί κώλυμα.

Η ανάρτηση στο site της ΔΔΕ Κυκλάδων , Προκήρυξη , Προθεσμία Υποβολής

Απογραφή στρατευσίμων γεννημένων το 2006

Σας ενημερώνουμε ότι σύµφωνα µε την ισχύουσα σήµερα στρατολογική νοµοθεσία, οι στρατεύσιµοι που γεννήθηκαν το έτος 2006 (κλάσεως 2027) υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το χρονικό διάστηµα από 02 Ιανουαρίου 2024 µέχρι 31 Μαρτίου 2024.
Η συµπλήρωση και κατάθεση του ΔΑ είναι δυνατόν να πραγµατοποιείται :
Α) ηλεκτρονικά µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) µε χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση», τη διαδροµή «Απογραφή» , «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίµων»,
Β) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες
Γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Κατά την απογραφή τους, θα πρέπει να προσκοµίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:
(1) Δελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας (ΑΔΤ) ή Ελληνικού Διαβατηρίου
(2) Δηµόσιο έγγραφο όπου αναγράφεται ο Αριθµός φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
(3) Δηµόσιο έγγραφο όπου αναγράφεται ο Αριθµός µητρώου κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Βεβαίωση ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr 

Επιπρόσθετα, για την επίτευξη ταχύτερης και πληρέστερης επικοινωνίας, οι στρατεύσιµοι οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση του Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου τους (Email), προκειµένου να είναι δυνατή η άµεση ενηµέρωσή τους αναφορικά µε τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις.

Δικαιολόγηση απουσιών λόγω Covid-19 και ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ δεν προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών/τριών έως και 5 εργάσιμων ημερών, που οφείλονται σε νόσηση από Covid-19 και σε εποχικές ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις, για το σχολικό έτος 2023-24. Δείτε τις σχετικές εγκυκλίους 1 και 2 Επίσης ενημερωθείτε τα για μέτρα που θα ισχύσουν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ για τη μείωση των λοιμώξεων του αναπνευστικού. 

 Έναρξη Μαθητείας περιόδου 2023-24 

Ξεκινά την Παρασκευή 01/12/2023 η λειτουργία του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας 2023-2024 στο ΕΠΑ.Λ Σύρου μετά και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Η ολοκλήρωση των αντιστοιχίσεων των μαθητευομένων με τις θέσεις Μαθητείας (τοποθετήσεις) στον εργοδότη πρέπει να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 1/12/2023 και οι αντίστοιχες συμβάσεις οφείλουν να υπογραφούν έως την Παρασκευή 8/12/2023, ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα μαθητείας. Από τις 4/12/2023 ξεκινούν και τα εργαστηριακά μαθήματα στο Ε.Κ Σύρου.

Καλούνται οι μαθητευόμενοι/ες να προσέλθουν στο σχολείο από Δευτέρα 04/12/2023 για να υπογράψουν τις συμβάσεις τους. Δείτε τα εγκεκριμένα τμήματα που θα λειτουργήσουν :

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ

Ψυχολόγος ΕΠΑ.Λ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ψυχολόγος του σχολείου μας, κος Αναστασίου Ελευθέριος κλ. ΠΕ23, δέχεται με ραντεβού τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από την 2η έως και την 6η διδακτική ώρα. Όσοι/ες μαθητές/τριες και γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν συνεργασία μαζί του, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου στο 2281087835 ή να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο email του σχολείου ή προτιμότερο απευθείας στο email του κου Αναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι συναντήσεις γίνονται στο γραφείο του Ψυχολόγου (είσοδος κάτω από την αίθουσα πολλαπλών).  

Ενισχυτική Διδασκαλία Πανελλαδικώς Ειδικών Εξεταζομένων Μαθημάτων

Έναρξη Ενισχυτικής Διδασκαλίας Πανελλαδικώς Ειδικών Εξεταζόμενων Μαθημάτων από 27/11/2023 στα μαθήματα 1) Ελεύθερο Σχέδιο κάθε Τρίτη στις 14.00 και  2) Γραμμικό Σχέδιο κάθε Δευτέρα στις 14.00. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 3 διδακτικές ώρες/εβδομάδα ανά μάθημα.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Πανελλαδικώς Ειδικών Εξεταζόμενων Μαθημάτων περιλαμβάνει τα ειδικά μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση. Όσοι/ες μαθητές/τριες εξετάζονται πανελλαδικά στα παραπάνω μαθήματα και ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν (εκτός σχολικού ωραρίου και σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς), καλούνται να συμπληρώσουν ΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση  και να την υποβάλλουν στη Δ/νση του σχολείου ή να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 01/11/2023 - Υπεύθυνοι τμημάτων - Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ανά τμήμα Γενικής Παιδείας

Α1 , Α2 , Α3 , Α4 , Α5 , Β1 , Β2 , Β3 , Β4 , Β5 , Γ1 , Γ2 , Γ3 , Γ4 , Γ5

και το συνολικό ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει από 01/11/2023 μέχρι νεότερη ενημέρωση. 

Υπεύθυνοι Τμημάτων Γενικής Παιδείας. Πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων

Διευθύνσεις webex εκπαιδευτικών

Δείτε τις διευθύνσεις webex των εκπαιδευτικών του σχολείου σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης. 

 

Λειτουργία Π.ΕΠΑ.Λ Σύρου-ΕΠΑ.Λ Σύρου από 12/09/2023 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο λειτουργεί σε καθημερινή βάση 8:25 – 14:00. Δείτε το διδακτικό ωράριο.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά μέσω email, από την ιστοσελίδα του σχολείου www.epalsyrou.gr  και από το facebook του σχολείου  https://www.facebook.com/syrosepal

Επισυνάπτονται για ενημέρωση : 

Κανονισμός Λειτουργίας σχολείου

Ύλη και οδηγίες μαθημάτων ΕΠΑ.Λ και Π.ΕΠΑ.Λ https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/dida-texnikiekpaideusi-5?start=0&limit=500

Δρομολόγια ΚΤΕΛ Σύρου  https://ktelsyrou.gr/dromologia/

Ύλη και Πρόγραμμα Πανελλαδικών ΕΠΑ.Λ και Π.ΕΠΑ.Λ 2023-24

Ενημέρωθείτε για τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και των Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-2024 εδώ. Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ και Π.ΕΠΑ.Λ 2024 εδώ

Τομείς και ειδικότητες Π.ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Λ Σύρου για το σχ. έτος 2023-24

τομεις ειδικοτητες λειτουργια 2023 24

Τυπική εγγραφή στο Π.ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Λ Σύρου για το σχ. έτος 2023-24

Εκτός από την ηλεκτρονική εγγραφή, θα χρειαστεί να γίνει και η τυπική εγγραφή στο σχολείο. Τα απαιτούμενα έντυπα εγγραφής ανά τάξη βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους. Στο έγγραφο με όνομα Δικαιολογητικά Εγγραφής περιέχονται όσα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε ανά ταξη. Τις υπεύθυνες δηλώσεις και το ΑΔΥΜ μπορείτε να τις πάρετε από το σχολείο ή να τις εκτυπώσετε από τους παρακάτω συνδέσμους : 

Έντυπα εγγραφής Α' ΤάξηςΈντυπα εγγραφής Β' ΤάξηςΈντυπα εγγραφής Γ' Τάξης

Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023, ο Σύλλογος Καθηγητών του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ Σύρου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ Σύρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είσοδό τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και τους εύχεται επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Πολλά συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και σε όσες και όσους συμμετείχαν στις εξετάσεις, αλλά δεν είδαν τις προσπάθειες τους να ανταμείβονται. Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ. Οι δρόμοι που οδηγούν στην καταξίωση είναι πολλοί, αρκεί να μην απογοητευόμαστε. Η εμπειρία αυτή ας αποτελέσει αφετηρία για μια εκ νέου προσπάθεια ή και επαναπροσδιορισμό επιλογών, γιατί οι ευκαιρίες και το μέλλον είναι μπροστά τους. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα κοντά τους, διαθέσιμοι για κάθε βοήθεια, συμβουλή και υποστήριξη.

Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη λίστα επιτυχόντων εμφανίζεται μόνο ο κωδικός υποψηφίου και όχι το ονοματεπώνυμο.

Α' φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής στο Π.ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Λ Σύρου για το σχ. έτος 2023-24

Από τις 28 Ιουνίου και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου και ώρα 23:59, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024 όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://e-eggrafes.minedu.gov.gr , ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/.../eggraphe-ananeose-eggraphes-se... συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στην Α ́, Β ́, Γ ́ τάξη ημερησίου ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές https://e-eggrafes.minedu.gov.gr Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια.

  • Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α' τάξη επιλέγουν το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Σύρου.
  • Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν στην Β' τάξη επιλέγουν Τομέα στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Σύρου. 
  • Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν στην Γ' τάξη επιλέγουν Ειδικότητα στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Σύρου.

Προσοχή ! Η ηλεκτρονική εγγραφή/ανανέωση εγγραφής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τη φοίτηση του μαθητή/τριας στην επόμενη τάξη και πρέπει να γίνει αυτή την περίοδο για να μην υπάρχει πρόβλημα με την έγκριση λειτουργίας των Τομέων/ Ειδικοτήτων.

Οι μαθητές ΓΕ.Λ/ΕΠΑ.Λ και οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ/ΕΠΑ.Λ που επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν στην Β' τάξη του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ  θα το κάνουν στη Β' φάση εγγραφών  το Σεπτέμβρη (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση). 

mathitia logo

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ»  για την περίοδο 2023-2024

Η περίοδος για καταχώριση θέσεων από τους φορείς του Δημόσιου ξεκίνησε στις 25-04-2023 και έληξε στις 30-06-2023.

Η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση ελεύθερων θέσεων μαθητείας  από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα (και επιχειρήσεις) θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10/09/2023 και ώρα 23:59.  Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο: «Ενημερωτικό σημείωμα για Ιδιώτες περιόδου 2023-24» .

Η καταχώριση θέσεων μαθητείας από ενδιαφερόμενους φορείς γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης "Τάξης Μαθητείας" https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/  (είσοδος με στοιχεία TAXIS). 

Το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας» είναι πρόγραμμα αμειβόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου Μεταλυκειακής Επαγγελματικής Κατάρτισης που απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ ή ισότιμων τίτλων σε συναφείς ειδικότητες. Χρηματοδοτείται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ). Η αποζημίωση των μαθητευόμενων επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και ορίζεται στο 95% του ισχύοντος κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και καταβάλλεται από το ΥΠΑΙΘ.

Δείτε  Προϋποθέσεις και οδηγίες για τους εργοδότες.  

Το ΕΠΑ.Λ Σύρου για το πρόγραμμα Μαθητεία (Η’ φάση) προτίθεται να λειτουργήσει τις εξής ειδικότητες: 

  1.  Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου
  2.  Βοηθός Νοσηλευτή
  3.  Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
  4.  Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) και Δικτύων
  5.  Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  6.  Τεχνικός Οχημάτων
  7.  Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  8.  Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
  9.  Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
  10.  Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν  με την Συντονίστρια της Μαθητείας στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου (Κα Α. Σκυλάκου) στο τηλέφωνο 2281080617 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και με τον Δ/ντη του ΕΠΑ.Λ Σύρου στο τηλέφωνο 2281087835 και email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Βοηθητικός Οδηγός για την υποβολή θέσεων Μαθητείας 

Δείτε το Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Δείτε το σχετικό video του ΥΠΑΙΘ : 


Τράπεζα Θεμάτων 
αρχείο λήψης

Μπορείτε να αναζητήσετε τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων στον σύνδεσμο. Επιλέγετε Επαγγελματικό Λύκειο, την τάξη (Α' ή Β' ή Γ')  και το αντίστοιχο μάθημα από αυτά που υπάρχουν στη λίστα.

Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Πανελλαδικών Μαθημάτων

Ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η Ενισχυτική Διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων (ΕΔΕΜ) στο σχολείο μας και συγκεκριμένα των μαθημάτων "Γραμμικό Σχέδιο" κάθε Τετάρτη και "Ελεύθερο Σχέδιο" κάθε Δευτέρα. Τα μαθήματα ξεκινούν μετά τη λήξη των μαθημάτων στις 14.05μμ και η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 3 διδακτικές ώρες.

Ψυχολόγος ΕΠΑ.Λ

Ενημερώνουμε τους μαθητές/τριες και τους γονείς/κηδεμόνες τους ότι στο σχολείο μας παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών/τριών και γονέων σχετικά με θέματα εφηβείας και σχέσεων στο σχολείο, την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σε επίπεδο ατομικών συνεδριών ή και ομάδων, από την  κ. Έλενη Φάκα κλ. ΠΕ23 Ψυχολόγο  στα πλαίσια του προγράμματος  «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ (ΜΝΑΕ)».

Όσοι/ες μαθητές/τριες και γονείς/κηδεμόνες επιθυμούν επικοινωνία μαζί της, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το σχολείο και να υποβάλλουν σχετικό αίτημα μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους (τηλέφωνο, email), τηλεφωνικά στο 2281087835 ή στο email του σχολείου. Eπίσης μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την κα Ε. Φάκα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λειτουργία Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού 

Σας ανακοινώνουμε τη λειτουργία του Γραφείου ΣΕΠ για το σχολικό έτος 2022-23.

Το γραφείο θα είναι ανοικτό για τους ενδιαφερόμενους ως ακολούθως:

  • Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο σχ. συγκρότημα του Μάννα ( αίθ. 19 του ΓΕΛ) 09:00-14.00
  • Πέμπτη στο σχ. συγκρότημα του Ξηρόκαμπου ( αίθ. Βιβλιοθήκης του Πειραματικού Γυμνασίου) 11:00  –  17.00
  • Παρασκευή στο σχ. συγκρότημα του Ξηρόκαμπου ( αίθ. Βιβλιοθήκης Πειραματικού Γυμνασίου)  09:00 – 14.00

Η παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό:

α) στους μαθητές, καθώς και στους γονείς ή στους κηδεμόνες τους:
– σε ομαδικό επίπεδο, με την παροχή υπηρεσιών που αφορούν την υποστήριξη του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας στις σχολικές μονάδες και Ε.Κ. της περιοχής αρμοδιότητάς τους, την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης για ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας, τα προγράμματα σπουδών της μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα συστήματα εισαγωγής σε αυτήν, καθώς και με την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ομαλής μετάβασης στην ενήλικη ζωή και την αγορά εργασίας,
– σε ατομικό επίπεδο, με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού που αφορούν τη συγκρότηση και τη βέλτιστη ανάπτυξη της προσωπικής και επαγγελματικής ταυτότητας των μαθητών της   Γ΄ τάξης  του Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, την υποστήριξη της αυτοαντίληψης και της αυτογνωσίας, την ενδυνάμωση της δυνατότητας αντιμετώπισης δυσκολιών λήψης απόφασης και την εν γένει μέριμνα σύνδεσης της λήψης απόφασης με τα στοιχεία της προσωπικότητας του συμβουλευόμενου μαθητή,

β) στους εκπαιδευτικούς, με την παροχή υπηρεσιών που αφορούν την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη για ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο κ. Τζούδα Σωτήρη στην ηλ. Διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στα  τηλέφωνα 6952012453, 2281083288.

Χρήσιμες πληροφορίες επίσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://sep4u.gr/

 

Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Σύρου (Π.ΕΠΑ.Λ Σύρου)

Ενημερώνουμε ότι ιδρύεται το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Σύρου (αρ.ΦΕΚ 3019/17.06.2022), το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Σύρου με έδρα την Σύρο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με τους ακόλουθους τομείς (τους ίδιους που ήδη λειτουργούν στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Σύρου):

  1. Διοίκησης και Οικονομίας
  2. Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού
  3. Εφαρμοσμένων Τεχνών
  4. Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  5. Μηχανολογίας
  6. Πληροφορικής
  7. Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσει ως Π.ΕΠΑ.Λ Σύρου η Α’ Λυκείου . Η Β’ και Γ' τάξη θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά ως ΕΠΑ.Λ Σύρου (όπως σήμερα). Τη χρονιά 2023-2024 θα λειτουργήσει ως Π.ΕΠΑ.Λ η Α’ και Β' τάξη, ενώ από την σχολική χρονιά 2024-2025 και οι 3 τάξεις θα λειτουργούν ως Π.ΕΠΑ.Λ.

Οι εγγραφές στην Α’ τάξη πραγματοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο από το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα στην Α’ τάξη του Π.ΕΠΑ.Λ διαφοροποιείται με την προσθήκη 6 μαθημάτων επαγγελματικής κατεύθυνσης προσανατολιστικού χαρακτήρα με 2 καθηγητές στην τάξη, διάρκειας 13ωρών/εβδομάδα : 1. Οικονομία, Διοίκηση, 2. Κατασκευές, Παραγωγή και Βιομηχανία, 3. Τέχνες και Πολιτισμός, 4. Υγεία και Ευεξία, 5. Γεωργία, Τρόφιμα και Περιβάλλον, 6. Ενέργεια, Μεταφορές και Επικοινωνίες.

Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. αξιοποιούνται νέες διδακτικές μεθοδολογίες, τροποποιημένα προγράμματα σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης εντός των Π.ΕΠΑ.Λ., ενώ στοχεύουν στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.

Νομοθεσία για τα Π.ΕΠΑ.Λ :

ΦΕΚ Ίδρυσης

Εκπαιδευτικός Οδηγός

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Α’ τάξης

Παλαιότερες Ανακοινώσεις  


 

Τομείς και ειδικότητες        ΕΠΑΛ

Το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο Σύρου (Π.ΕΠΑ.Λ Σύρου)-Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Σύρου (ΕΠΑ.Λ Σύρου) στεγάζεται στο Σχολικό Συγκρότημα στην περιοχή Λιβάδια Μάννα και αποτελεί τη συνέχεια των επαγγελματικών σχολείων του νησιού (ΤΕΛ, ΤΕΕ). Δείτε εδώ ενημερωτικό για τα ΕΠΑ.Λ.

Λειτουργεί με τους παρακάτω Τομείς : 

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΕΥΕΞΙΑΣ με ειδικότητες:

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου

Βοηθός Νοσηλευτή

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή 

Αισθητικής Τέχνης

ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ με ειδικότητα:

Γραφικών Τεχνών

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με ειδικότητες:

Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ με ειδικότητες:

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων 

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

Τεχνικός Οχημάτων

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ με ειδικότητα:

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ με ειδικότητα:

Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής.

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με ειδικότητες:

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Παρακολουθείστε σχετικό ενημερωτικό video του ΥΠΑΙΘ:

Β

Σύνδεση Χρηστών

Συνδεθείτε για να έχετε πρόσβαση σε σελίδες προσωπικού περιεχομένου

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction