Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Σέβομαι το περιβάλλον και τους οργανισμούς γύρω μου!

Σέβομαι τον εαυτό μου σημαίνει σέβομαι το περιβάλλον και τους οργανισμούς γύρω μου!

Ένας από τους βασικούς στόχους του σχολείου είναι να μάθει στα παιδιά να σέβονται το περιβάλλον και όλους τους οργανισμούς που συγκατοικούν μαζί μας πάνω στον πλανήτη. Μια επίσκεψη στα ζώα, δυο βήματα απόσταση από την πόρτα του σχολείου μας, μας βοήθησε να θυμηθούμε οι μεγαλύτεροι και να μάθουμε οι μικρότεροι την αξία των ζώων που ζουν έξω από το σπίτι μας.

Πρώτη στάση ήταν σε ένα κοτέτσι στο οποίο συναντήσαμε κότες που είχαν γεννηθεί στην κλωσσομηχανή του σχολείου μας. Παραγωγικές πια μας πρόσφεραν μαζί με τον νέο τους ιδιοκτήτη αυγά ημέρας, με τα οποία επιστρέφοντας στο σχολείο φτιάξαμε ένα εξαιρετικό γεύμα για όλους.

Σειρά είχαν οι κατσίκες. Δυο από αυτές ετοιμόγεννες κοντά στο τέλος του μήνα. Τις ταΐσαμε μίγμα με πίτουρα και ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης τους μας έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο διαβίωσής τους. Έπειτα στο διπλανό χωράφι είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε νεογέννητα κατσικάκια. Σε κάθε μας βήμα τα μεγαλύτερα ζώα γύριζαν το βλέμμα τους για να μας υπενθυμίσουν ότι βρισκόμαστε στο χώρο τους και οφείλουμε να τον σεβαστούμε.

Η δράση ολοκληρώθηκε μετά την επιστροφή στην αίθουσα μαγειρικής. Φτιάξαμε μια υπέροχη ομελέτα φούρνου με πατάτες και τη συνοδεύσαμε με παξιμάδια και ελιές. Τι πιο υγιεινό και θρεπτικό!

Φωτογραφίες: Επίσκεψη σε αγρόκτημα

Κοντογιάννη Βασιλική εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κλάδου ΠΕ88.01