Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Νέα Δικτύωση

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες ρυθμίσεις ώστε να «πέσουμε πάνω» στο νέο κεντρικό καλώδιο δικτύου μας.

Από την περασμένη σχολική χρονιά είχε αρχίσει η συζήτηση. Βασικός παρακινητής ο Κώστα Γεροδιάκομος, ο κοινωνικός λειτουργός του σχολείου μας που έψαχνε να βρει λύση στις απελπιστικά μικρές ταχύτητες του δικτύου μας. Μετά από αρκετές συζητήσεις με τους συναδέλφους πληροφορικούς του ΕΠΑΛ Σύρου και του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων καταλήξαμε. Θα περνούσαμε νέα κεντρική γραμμή δικτύου ώστε να «πέσουμε πάνω» στο πιο κοντινό άκρο της οπτικής ίνας που φτάνει στο συγκρότημα. 

Ογδόντα πέντε μέτρα απόσταση. Προμηθευτήκαμε δύο κουλούρες των 100 μέτρων καλώδια δικτύου (ΚΑΤ6 και ΚΑΤ5), 100 μέτρα λάστιχο ποτίσματος Φ25, τρία μέτρα σπιράλ εξωτερικού χώρου για τις γωνίες, δεματικά, στηρίγματα, τσιμέντο για τα μερεμέτια, τα εργαλεία μας και αρχίσαμε.

Μαζί με τους μαθητές, καθαρίσαμε τον χώρο από τα χώματα, περάσαμε τα καλώδια στο σωλήνα, απλώσαμε το σωλήνα και τον στηρίξαμε κατάλληλα, τερματίσαμε με την βοήθεια του ΚΕΠΛΗΝΕΤ στα δύο άκρα και συνδεθήκαμε.

Οι νέες μας ταχύτητες απλά δεν υπάρχουν.

Φωτογραφίες: Περνώντας νέα γραμμή δικτύου

Πως περάσαμε τα καλώδια δικτύου σε σωλήνα μήκους 70 μέτρων χωρίς να την κόψουμε.