Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Συμμετοχές

Με δύο Συμμετοχές στο Λογότυπο του ΕΚ

Με δύο έργα συμμετείχε το σχολείο μας στον εσωτερικό διαγωνισμό δημιουργίας λογοτύπου του Εργαστηριακού Κέντρου Σύρου, εκ των οποίων το ένα κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Στεφανώνοντας στην Πλατεία Ηρώων - 25η Μαρτίου 2022

Το σχολείο μας συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο των Πεσόντων. Την αποστολή ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας η Χριστιάνα και η Νιόβη, μαθήτριες της Δ΄ και Γ΄ Λυκείου αντίστοιχα, που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Συγχαρητήρια κορίτσια.

Φωτογραφίες: Στεφανώνοντας στην Πλατεία Ηρώων - 25η Μαρτίου 2022

Το πείραμα του Ερατοσθένη στην αυλή του σχολείου μας

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας του 2022, οι μαθητές του σχολείου ταξίδεψαν 2.250 έτη πίσω στο χρόνο και επανέλαβαν στην αυλή του σχολείου ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην  Ιστορία των Επιστημών ! 
Ο Ερατοσθένης (276 π.Χ.–194 π.Χ.) με  αυτό το πείραμα, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 σημαντικότερα πειράματα στην Ιστορία, απέδειξε τη σφαιρικότητα της Γης και υπολόγισε με εξαιρετική ακρίβεια για την εποχή του, την περιφέρειά της γης.

Διαβάστε Περισσότερα

Η γη εκπέμπει SOS. Οφείλουμε να την ακούσουμε!

Η αύξηση των απορριμμάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος και η όξινη βροχή είναι φαινόμενα τα οποία πριν από μερικές δεκαετίες ήταν άγνωστα σε εμάς και τώρα αποτελούν τις σημαντικότερες απειλές για τον πλανήτη μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δήμαρχος στο σχολείο μας

Tην Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας  Νικόλαος, η δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη σε θέματα παιδείας κ. Δράκου Ειρήνη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων κ. Φρέρης Ρένος. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την παράδοση του έργου της τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στην αυλή του σχολείου μας καθώς και την παράδοση αθλητικού εξοπλισμού από τον κ. Φρέρη Ρένο.

Διαβάστε Περισσότερα