Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Επίσκεψη στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου

«Είναι πάντα καλύτερα να είσαι κάτω στη Γη και να εύχεσαι να ήσουν στον αέρα, παρά να είσαι στον αέρα και να εύχεσαι να ήσουν στη Γη.»

Με βάση αυτό το ρητό αποφασίσαμε η Β’ Λυκείου του σχολείου να εκπληρώσουμε την ευχή μας. Έτσι πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στον κρατικό αερολιμένα Σύρου που φέρει το όνομα Δημήτριος Βικέλας. Ο αερολιμένας βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, ανήκει στο Δήμο Ερμούπολης και λειτουργεί από το 1991.  Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις στη Σύρο είναι η Skyserv  και η Goldair Handling.

Στην αίθουσα αναμονής του αεροδρόμιου μας υποδείχτηκε ο κύριος Γρηγόρης Λούβαρης. Ξεκινήσαμε την περιήγηση μας από το χώρο που οι επιβάτες παραδίδουν της αποσκευές τους και κατόπιν περνάν τον έλεγχο επιβατών. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να επιβιβαστεί έχοντας πάνω του μια βομβά, μαχαίρι, εκρηκτικές ουσίες, ναρκωτικά, οινόπνευμα κλπ. Οτιδήποτε μεταλλικό κι αν έχει κάποιος επάνω του η μαγνητική πύλη θα το αποκαλύψει.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στον πύργο ελέγχου οπού εκεί ο αερολιμενάρχης Γεώργιος Παπουτσάκης μας εξήγησε τα πάντα για την λειτουργία του πύργου ελέγχου. Διαπιστώσαμε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο καιρός για τις πτήσεις τον αεροπλάνων. Ακόμα και 1°C κάνει τη διαφορά.

Μετά επισκεφτήκαμε την αερολέσχη Σύρου. Μας εντυπωσίασαν  τα διθέσια αεροπλάνα και ζητήσαμε να ανεβούμε σε κάποια από αυτά.  Η επιθυμία μας πραγματοποιήθηκε. Πρώτη ανέβηκε  η Ρενάτα και κατόπιν όλοι οι υπόλοιποι.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε στο ελικοδρόμιο, όταν ανεβήκαμε σε ένα από τα καλύτερα ελικόπτερα του κόσμου. Αυτό είναι το ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για τα επείγοντα  περιστατικά του νοσοκομείου Σύρου.  

Η επίσκεψη μας ήταν υπέροχη και απίστευτη.  Το μόνο που μας έμεινε είναι να κάνουμε μια πτήση από το αεροδρόμιο «Δημήτριος Βικέλας».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γρηγόρη Λούβαρη και τον αερολιμενάρχη κ. Γεώργιο Παπουτσάκη για την ξενάγηση και όλα όσα μας έμαθαν.

Και θα κλείσουμε αυτό το άρθρο με ένα υπέροχο ρητό από την αεροπορία: «Έχουμε ένα απόλυτο ρεκόρ στην αεροπορία. Ποτέ δεν αφήσαμε κάποιον εκεί πάνω.»

Φωτογραφίες: Επίσκεψη στον Αερολιμένα Σύρου

Δημήτριος Ψαραδέλης και Ρενάτα Βολικάκη μαθητές της Β΄ Λυκείου