Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Σίφνο - 2023

Στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της της Σίφνου από την Κυριακή 23 Απριλίου έως και την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023.

Αναχώρησαμε για Σίφνο στις 07:00 το πρωί της Κυριακής, με το πλοίο της γραμμής Άρτεμης και φτάσαμε στη Σίφνο περίπου στις 12:30 και επίσκεφθήκα την Αρχαία Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα στο κέντρο του νησιού και παραθαλάσσιο Βαθύ. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας στο στο ξενοδοχείο Αρτεμών και αφού ξεκουραστήκαμε ξεκινήσαμε για να  εξερευνλησουμε τον Ατρεμώνα και την Απολλωνία

Την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί και μετά από ένα καλό πρωινό, ξεκινήσαμε για να επισκεφτούμε το Κάστρο,   το χωρίο Φάρο όπου όπου περπατήσαμε το πανέμορφο παραθαλάσσιο μονοπάτι έως τη μονή της Χρυσοπηγής, τον Πλατύ Γιαλό, την Παναγία του Βουνού και τη Ιερά Μονη της Βρύσεως. Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο.

Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε το Παραδοσιακό Εργαστήριο Κεραμικών του Γιάννη Λεμπέση στην Αγία Άννα, τις Καμάρες και νωρίς το μεσημέρι αναχωρήσαμε για Σύρο.