Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Την Παρασκευή 27 Απριλίου με μια ομάδα μαθητών της Δ' και Β1 τάξης του Γυμνασίου, καθώς και κάποιοι μαθητές της Α' Λυκείου, επισκεφθηκαμε το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, που με περίσσια αγάπη φροντίζει η φιλοζωική ομάδα Σύρου.

Η επίσκεψη κανονίστηκε μετά από επιθυμία των ίδιων των παιδιών που συμμετέχουν σε μία από τις ψυχοεκπαιδευτικες ομάδες του σχολείου μας και, εφόσον υπήρξε η απαραίτητη συννενόηση με τους υπεύθυνους του καταφυγίου,  βρεθήκαμε στην περιοχή των Λαζαρετα, όπου και στεγάζεται το καταφύγιο.
Φτάνοντας εκεί, μαζί με τις απαραίτητες λιχουδιές για να κεράσουμε τους τετράποδους φίλους μας, είχαμε τη χαρά να δούμε 31 ενηλικα όμορφα, παιχνιδιάρικα και πολυ φιλικά σκυλιά.
Τα σκυλάκια, από 5 έως 13 ετών, αν και εγκαταλείφθηκαν άδικα από κάποιους, βρήκαν αγάπη και τρυφερότητα από τους ανθρώπους του καταφυγίου. Η κα. Ρένα, μία από τους ανθρώπους που με ζήλο φροντίζει τα ζώα του καταφυγίου, φρόντισε να μας υποδεχτεί,να μας ενημερώσει και να μας δώσει την ευκαιρία να ταισουμε και να παίξουμε με τα σκυλάκια.
Περάσαμε κοντά τους μια ώρα, δίνοντας τους το χάδι μας και παίρνοντας από εκείνα την τρυφερότητα που τα αδέσποτα ζώα γνωρίζουν πολύ καλά να δίνουν!

Φωτογραφίες: Επίσκεψη στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Ματσίκα Δέσποινα, Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ23