Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Λουκάνικα

Με ευκαιρία το μάθημα Τεχνολογίας Τροφίμων, άλλο που δεν θέλαμε και εμείς, αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε όχι απλά να ψήσουμε αλλά να φτιάξουμε λουκάνικα.

Πήγαμε στο κοντινό μας κρεοπωλείο, την "Υπεραγορά Κρεάτων Ρουσσουνέλος" και όπως λένε … "όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει". Εκεί συναντήσαμε την Μαριάννα, ιδιοκτήτρια και τον Αποστόλη, έμπειρο στα κρέατα, που όχι απλά μας έκαναν δώρο το κρέας, όχι μόνο αγόρασαν για εμάς κάθε τι που θα χρειαζόμασταν αλλά ήρθαν και στο σχολείο για να μας βοηθήσουν να τα φτιάξουμε.

Κάναμε μισή ποσότητα με μάραθο για τους ντόπιους και μισή με πράσο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Βάλαμε τα μπαχαρικά στο κρέας, το ζυμώσαμε, το περάσαμε με τη βοήθεια κρεατομηχανής σε έντερο, τα δέσαμε και τα κρεμάσαμε για να στεγνώσουν. Η γεύση ήταν μοναδική….είμαστε «ταλέντα»!!!... αλλά το αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στην αγάπη που πήραμε από αυτούς τους ανθρώπους!!! Το μάθημα ξεπέρασε τους στόχους του, που ήταν να μάθουν τα παιδιά να κάνουν λουκάνικα και άγγιξε το μεγαλείο της αγάπης.

Χίλια ευχαριστούμε είναι λίγα…

Λουκάνικο με μάραθο

 

Συστατικά:10 κιλά χοιρινό κιμά (7 κιλά κρέας και 3 κιλά λίπος), 100 γρ μάραθο, 250 γρ αλάτι, 40 γρ πιπέρι τριμμένο, 20 γρ μπαχάρι
τριμμένο, έντερα.

Λουκάνικο με πράσο

Συστατικά:10 κιλά χοιρινό κιμά (7 κιλά κρέας και 3 κιλά λίπος),  250 γρ αλάτι, 400 γρ πράσο, 100 γρ κρεμμυδάκι, 30 γρ πιπέρι τριμμένο, 15 γρ μπαχάρι τριμμένο, έντερα.

Καλή σας επιτυχία…

Φωτογραφίες

Βασιλική Κοντογιάννη, Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ14.04.50