Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Αποξηραμένα Πορτοκάλια

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και αποφασίσαμε να αρχίσουμε τις κατασκευές για να στολίσουμε το δέντρο μας και το σχολείο μας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στη φύση όπως , ο Αστεροειδής  γλυκάνισος, η Κανέλλα σε διάφορα μεγέθη, τα  αποξηραμένα φρούτα, που μας δίνουν ιδέες για διακόσμηση.  Ξεκινήσαμε λοιπόν να φτιάξουμε αποξηραμένα  πορτοκάλια.  H διαδικασία όπως είδαμε  είναι πανεύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας!

  1. Αγοράζουμε 3-4 πορτοκάλια κατά προτίμηση όχι πολύ ζουμερά.

  2. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι.

  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τις φέτες πορτοκαλιών.

  4. Ανάβουμε το φούρνο στους 90 βαθμούς, στον αέρα και βάζουμε μέσα το ταψί.

  5. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά για να μην κατσαρώσουν.

  6. Μετά από αρκετές ώρες (γύρω στις 4) και αφού βεβαιωθούμε ότι τα πορτοκάλια δεν έχουν ίχνος υγρασίας  -έχουν σκουρύνει και είναι σκληρά- βγάζουμε τα πορτοκάλια από το φούρνο.

  7. Περιμένουμε να κρυώσουν και τα περνάμε με βερνίκι σε σπρέι ή μια δυνατή λακ μαλλιών, και από τις δύο πλευρές τουλάχιστον δύο φορές για να μην μουχλιάσουν.

 

Τις φέτες αποξηραμένων φρούτων κάθε είδους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως κρεμαστά στολίδια αλλά και σε γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια κλπ. Εκτός όλων των άλλων, τα φυσικά υλικά είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε πολύ όμορφους στολισμούς για το γιορτινό τραπέζι σας με μικρό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.

Φωτογραφίες

Ακούτα Σουλτάνα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ03