Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Παστέλι

Στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων φτιάξαμε και στη συνέχεια φάγαμε παστέλι με αμύγδαλα.

Υλικά

1/2 του κιλού σουσάμι, 200 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι

λαδόκολλα, μεγάλο μαχαίρι, πλάστης, κουτάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε για 10 λεπτά περίπου,
προσθέτουμε το σουσάμι και καβουρδίζουμε για άλλο τόσο περίπου ανακατεύοντας συνεχώς,
ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να μουσκέψουν όλο το μείγμα μας,
αδειάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε πάχος περίπου ενός δαχτύλου,
όσο είναι ακόμα ζεστό το κόβουμε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει,
το χωρίζουμε και καλή απόλαυση.

η ποσότητα μελιού΄και ζάχαρης μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ανάλογα με τα γούστα (καλό είναι να μην πέσουμε κάτω από τις 3 κουταλιές ζάχαρης και τις 2 κουταλιές μέλι), επίσης ο χρόνος καβουρδίσματος μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις. 

Φωτογραφίες: Φτιάχνοντας Παστέλι