Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Τυρόψωμο στο λεπτό

Στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων φτιάξαμε ένα Τυρόψωμο πολύ απλό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  1. 1 φαρίνα κόκκινη ή οποιοδήποτε άλλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

  2. 1 γιαούρτι πρόβιο

  3. 4 αυγά

  4. 1 ποτήρι ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο, μισό μισό

  5. 1/2 κιλό τρίμμα τυρί φέτα ή ανάμεικτο τρίμμα φέτας μυζήθρας

  6. αλάτι

  7. πιπέρι

  8. Δυόσμος ξερός

  9. Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα εκτός από τη φέτα και το αλεύρι

  2. Χτυπάμε με ένα σύρμα ή με γυμνό χέρι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. (Θα δημιουργηθεί ένας χυλός.)

  3. Σ' αυτόν τον χυλό προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιήσουμε το σύρμα αλλά το χέρι, διότι η ζύμη που θα προκύψει κολλάει αρκετά.

  4. Στο τέλος προσθέτουμε και το τρίμμα χωρίς να ζυμώσουμε, αλλά απλά ανακατεύοντας απαλά. Διαφορετικά θα διαλυθούν τα κομμάτια της φέτας.

  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 30εκ. περίπου.

  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (σε αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει.

Αν δεν είστε σίγουροι για το ψήσιμο κάν' τε την δοκιμή με το μαχαίρι. Πάρτε ένα μαχαίρι και καρφώστε το τυρόψωμο μέχρι να φτάσετε στον πάτο του ταψιού. Εάν το μαχαίρι είναι καθαρό, χωρίς να έχει κολλημένη πάνω του ζύμη, τότε μπορείτε να το βγάλετε. (Την δοκιμή αυτή την κάνουμε χωρίς να βγάλουμε το ταψί απ'τον φούρνο.) Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!

Πηγή:  https://cookpad.com/gr/sintages/3082422-turopsomo-sto-lepto

Φωτογραφίες: Φτιάχνοντας Τυρόψωμο