Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Χελώνες Carettacaretta

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει το Nemo να κολυμπά στους ωκεανούς και μάθαμε πράγματα μέσα από τις περιπέτειές του. Κάποιοι έχουμε δει κάποιο βιντεάκι στην τηλεόραση με το μήνυμα για προστασία της Carettacaretta και λίγοι είχαμε την τύχη να τη δούμε από κοντά σε κάποια παραλία. Ποιος όμως από εμάς γνωρίζει με ποιον τρόπο μπορεί να προστατέψει ή και να βοηθήσει μια χελωνίτσα;.

Είχαμε τη χαρά να συνδεθούμε διαδικτυακά με την Αναστασία, μέλος του Αρχέλων, ομάδα προστασίας της χελώνας Carettacaretta. Μας ξενάγησε στο χώρο, 3η μαρίνα Γλυφάδας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις περίθαλψής τους και μας έδωσε στοιχεία για τις συνήθειές τους και τους κινδύνους που διατρέχουν μέσα στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Μια από τις σημαντικότερες πληροφορίες είναι ότι στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε, μπορεί να τους κάνουμε κακό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει αν δούμε ότι βρίσκονται σε ανάγκη να ενημερώσουμε τους υπευθύνους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Κάθε χελωνίτσα γεννά γύρω στα 100 αυγά τη φορά. Ένας μικρός αριθμός όμως από τα χελωνάκια θα καταφέρει να επιβιώσει. Είναι ανάγκη να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ζουν ασφαλείς στο σπίτι τους, τη θάλασσα.

Φωτογραφίες "Επίσκεψη" στον Αρχέλων

Κοντογιάννη Βασιλική Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ88.01