Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

«Μίλα, μη φοβάσαι»

Με αφορμή την ημέρα κατά της σχολικής βίας (6 Μαρτίου) τα τμήματα Γεωπονίας και Πληροφορικής ενωθήκαμε και παρακολουθήσαμε τρία σχετικά βίντεο αρχίζοντας από το «Οι ρόλοι στο σχολικό εκφοβισμό» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Μας δόθηκε η δυνατότητα μέσα από αυτό να κάνουμε αναφορά στα πρόσωπα που συμμετέχουν σε μια πράξη σχολικού εκφοβισμού. Δεν είναι μόνο ο θύτης και το θύμα αλλά και τα άτομα που είναι παρόντα ή γνωρίζουν για το γεγονός. 

τη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους «Μίλα, μη φοβάσαι» του Γυμνασίου Μύρινας και μέσα από αυτή μας έγινε σαφές ότι υπεύθυνο δεν είναι ποτέ το θύμα, συνυπεύθυνοι όμως είναι ο θήτης και οι παρατηρητές. Δεν πρέπει να διστάζουμε να μιλήσουμε για κάτι που μας συμβαίνει ούτε να μένουμε αμέτοχοι όταν κάποιος μας χρειάζεται. 

Έπειτα παρακολουθήσαμε πραγματικές ιστορίες σχολικού εκφοβισμού και πως αυτές μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην αυτοκτονία. Είδαμε επίσης το βίντεο με σκίτσα «Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις» και κλείσαμε με ένα μήνυμα του καθένα μας για το ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό.

Φωτογραφίες: Βλέποντας βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό

Δείτε τις προβολές

«Οι ρόλοι στο σχολικό εκφοβισμό»

«Μίλα, μη φοβάσαι»

«Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις»