Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Κυνηγώντας Χίμαιρες

Μετά από πολλές ώρες συζητήσεων με θέμα τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση που παρουσιάζει μια ιστορία που διαδραματίζεται εδώ, στο νησί μας τη Σύρο και συγκεκριμένα προβληματισμούς σχετικά με τι ήταν εκείνο που ενέπνευσε τον ίδιο αρχικά να γράψει αυτό το βιβλίο αλλά και στη συνέχεια πολλούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πάνω στη «Μεγάλη Χίμαιρα» αποφασίσαμε τη δημιουργία της φετινής μας κινηματογραφικής προσπάθειας. Την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κυνηγώντας Χίμαιρες».

Η πρώτη μας συνάντηση (03.12.2017) ήταν με τον Εμμανουήλ. Ευ. Τελώνη, ιστορικό και συγγραφέα του βιβλίου «Στοιχεία για την κοινωνική ζωή της Σύρου στη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση. Τα θρυλούμενα για το κοκκινόσπιτο», έκδ. Δήμου Ανω Σύρου.

Ήταν η καλύτερη αρχή για να μας αφηγηθεί άλλη μια φορά την ιστορία και να μας δώσει στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από δική του αναζήτηση. Μας εμπιστεύτηκε τι ήταν εκείνο που τον ενέπνευσε ν’ ασχοληθεί με τη «Μεγάλη Χίμαιρα» και πως κατά τη γνώμη του θα διάβασε κάποιος αναγνώστης το βιβλίο του Καραγάτση τη δεκαετία του 30 και πως σήμερα. Περπατήσαμε μέσα στα μονοπάτια του Επισκοπείου, επισκεφτήκαμε το κοκκινόσπιτο και με τις περιγραφές του καταφέραμε να μπούμε σε μεγαλύτερο βάθος στην ιστορία της «Μεγάλη Χίμαιρας».

για την κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας
Κοντογιάννη Βασιλική Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ14.04