Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Camera Zizanio 2018

Τρεις μέρες  μόνο μας χωρίζουν από την έναρξη της μεγάλης διεθνούς γιορτής της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, της 18ης Camera Zizanio στον Πύργο Hλίας.

Προβολές, κινηματογραφικά εργαστήρια μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, αλλά και ατέλειωτες ώρες διασκέδασης για οκτώ ολόκληρες μέρες συνθέτουν το σκηνικό της Camera Zizanio του 2018.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν φέτος πάνω από δύο  χιλιάδες (2.000) ταινίες από όλο τον κόσμο. Τις ταινίες αυτές έχουν δημιουργήσει μαθητές είτε ομαδικά, είτε ατομικά. Από αυτές επιλέχθηκαν περίπου 250 ταινίες για να προβληθούν στα τρία διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ (Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές) και σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: (έως 12 ετών, 13-16 και 17-20). Ανάμεσα στις ταινίες που επιλέχθηκαν είναι και οι δύο ταινίες του σχολείου μας.

Η μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας «Το τραγούδι των γλάρων»

και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας Χίμαιρες».

Άλλο ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο του κινηματογράφου ξεκινά. Ένα ταξίδι που θα μας θυμίσει το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των παιδιών και θα ανοίξει τα μονοπάτια για νέες δημιουργίες…. 

Στις σελίδες 41 και 54 του φετινού οδηγού (43 & 56 σελίδες αρχείου) μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για τις ταινίες μας.

Κοντογιάννη Βασιλική, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ88.01

Σχετική δημοσίευση: Χίμαιρες, Γλάροι και Ήρωες στον πλανήτη της μεγάλης οθόνης, Κοινή Γνώμη, 30-11-2018, Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας