Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Το σχολείο μας συμμετείχε στους φετινούς, 32ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου που έγιναν στη Χίο στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες αυτοί διεξάγονται στη σημερινή τους μορφή από το 1986 κάθε χρόνο, κυκλικά, σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το ΣΕΓΑΣ. Αποτελούν το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου, δίνουν κίνητρο στους αθλητές και συμβάλλουν στη βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων του στίβου στην περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά. Θεωρούνται μια από τις σημαντικότερες αθλητικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας καθώς γίνονται η αιτία να έρθουν σε επαφή οι νησιώτες μεταξύ τους. Φέτος συμμετείχαν 35 σωματεία στίβου και 7 σωματεία/σχολεία ΑμεΑ από 16 νησιά με πάνω από 400 αθλητές.

Τα μέλη της δικής μας αποστολής ήταν ο Χρήστος Ψαρρός του Α1 που αγωνίστηκε στο δρόμο των 60 μέτρων παμπαίδων, η Νιόβη Ρούσσου της Γ’ Λυκείου στο δρόμο των 80 μέτρων γυναικών και οι συνοδοί Βαγγέλης Ψαρρός και Σταυρούλα Καψοκόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Σύρου ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του νησιού μας στους φετινούς αγώνες παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν τόσο στη διεξαγωγή των προπονήσεων όσο και των μετακινήσεων. Τέλος πρέπει να αναφερθεί η διάκριση του αθλητή μας Χρήστου Ψαρρού που κατάκτησε το  χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμά του. 

Συγχαρητήρια στους αθλητές και στους γονείς τους.

Φωτογραφίες: Συμμετέχοντας στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

Βαγγέλης Ψαρρός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11