Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Reactive Youth... Πάμε Σλοβενία

Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας συνεργάζεται με τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus  “Reactive Youth: Rural Entrepreneurship, Active Citizenship and Territories Identity Visibility through the Engagement of Youth” 

Η Αγγελική και η Δέσποινα, οι δύο ψυχολόγοι του σχολείου μας πηγαίνουν στις 22 Ιανουαρίου στην πόλη Brežice της Σλοβενίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε βιωματική εκπαίδευση μαζί με 12 ακόμη άτομα που εργάζονται με νέους και προέρχονται από την Ισπανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία. 

Ο βασικός στόχος του προγράμματος Reactive Youth είναι να μπορέσουν οι νέοι που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές και μικρές επαρχιακές πόλεις να καλλιεργήσουν δεξιότητες ενεργού πολίτη, να αναπτύξουν επίγνωση και αίσθημα ταυτότητας σε σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν με μια παγκόσμια προοπτική και να αναπτύξουν το δυναμικό τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Η εκπαίδευση στη Σλοβενία απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με νέους και αποσκοπεί στην εξοικείωση με τη χρήση εργαλείων και βιωματικών μεθόδων που μπορούν να προωθήσουν τους στόχους του προγράμματος.

Μετά την επιστροφή από τη Σλοβενία και μέσα στο μήνα Φεβρουάριο θα διοργανωθούν στο σχολείο μας τέσσερα βιωματικά εργαστήρια με συμμετοχή των μαθητών μας στο πλαίσιο των οποίων θα εφαρμοστούν οι μέθοδοι και τα εργαλεία του προγράμματος. Σε δεύτερο χρόνο οι μαθητές μας θα εμπλακούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς σε δράσεις παρέμβασης στη ζωή της πόλης. 

Τζάλλα Αγγελική, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ23