Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Μπορώ να κάνω κάθε επάγγελμα

Για το σχολικό έτος 2005 - 2006 αποφασίστηκε η συμμετοχή του σχολείου σε παρεμβατικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα ισότητας των φύλων με φορέα υλοποίησης το ΚΕΘΙ με θέμα της επιμέρους θεματική ενότητα που ανέλαβε το σχολείου μας «Μπορώ να τα καταφέρω κάθε επάγγελμα». Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σύμπραξη με το ΕΕΕΕΚ Σύρου και το 1ο ΣΕΚ Σύρου. Συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές του σχολείου, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε ανδροκρατούμενους μέχρι πρόσφατα εργασιακούς χώρους παίρνοντας συνεντεύξεις και φωτογραφίες από γυναίκες και άνδρες.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος και της προσπάθειας ένταξης των μαθητών στην ευρύτερη κοινότητα της Σύρου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αστυνομικό Τμήμα Σύρου, στην Αφετηρία των ταξί, σε Βιβλιοπωλείο, στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Γυναικών το «Καστρί», στο Δήμο Ερμούπολης, στο Λιμενικό Σώμα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιληθηκε από κοινού με τα άλλα δύο σχολεία εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολη.