Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σύρου...  Επικοινωνία...

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Ολυμπία

Με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Camera Ζizanio», πραγματοποιήσαμε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία - Πύργο Ηλείας από 4 έως 7 Δεκεμβρίου 2017.

Το πρωί της Δευτέρας αναχωρήσαμε από Σύρο για Πειραιά όπου μας περίμενε το λεωφοριάκι μας και από εκεί κατευθυνθήκαμε στον Πύργο Ηλείας. Μετά από αρκετές ώρες ταξιδιού αλλά με ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα μεταξύ μας, φτάσαμε στο χώρο όπου γινόταν οι προβολές επαγγελματικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, του «Camera Ζizanio» και του Φεστιβάλ Ολυμπίας, στο θέατρο Απόλλων. Αφού παρακολουθήσαμε αρκετές εξαιρετικές προβολές, μεταφερθήκαμε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο μας, ΝΕΔΑ για λίγη ξεκούραση.

Την Τρίτη το πρωί μας περίμενε ένα απολαυστικό πρωινό που μας έδωσε ενέργεια για τη συνέχεια της εκδρομής.

Έπειτα επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στον οποίο η εξαίρετη ξεναγός μας κυρία Λουκαρέα Σάσκια μας έκανε να ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο. Μας οδήγησε και στο χώρο του μουσείου για να δούμε ότι έχει καταφέρει να επιβιώσει στο χρόνο αλλά και να παραμείνει στην Ελλάδα μας.

Στη συνέχεια εντυπωσιαστήκαμε από τα λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, στο μουσείο του Αρχιμήδη, που κατασκεύασε ο μηχανικός Κώστας Κοτσανάς και έχουν σαν στόχο να αναδείξουν μια άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας. 

Σειρά είχε η επιστροφή μας στον Πύργο όπου παρακολουθήσαμε σεμινάρια φωτογραφίας από το γνωστό φωτογράφο  Αργύρη Θέο, έναν  από τους σημαντικότερους διευθυντές φωτογραφίας της νέας γενιάς, που μας οδήγησε στα βαθιά νερά της κινηματογραφικής δημιουργίας μιλώντας για τις τεχνικές λήψεις και φωτισμού. Ακολούθησε για άλλη μια μέρα η παρακολούθηση ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους από χώρες του εξωτερικού.

Ξανά ένα δυνατό πρωινό και προορισμός μας αυτή τη φορά η Πάτρα. Πρώτη στάση στο οινοποιείο Αχαΐα Clauss  όπου μαγευτήκαμε από τα αρώματα, τις γεύσεις αλλά και την ιστορία του κρασιού.

Έπειτα μας περίμεναν με ζεστές αγκαλιές και νόστιμες λιχουδιές μαθητές και καθηγητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πάτρας. Δεν σταματούσαμε να κουβεντιάζουμε και να ανταλλάσουμε εμπειρίες …. Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή και θα χαρούμε πολύ να καταφέρετε κι εσείς να μας επισκεφτείτε!!!

Ακολούθησε επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

Μαθητές και καθηγητές απολαύσαμε κάθε στιγμή του ταξιδιού μας…. Θα έχουμε να θυμόμαστε μοναδικές στιγμές από αυτή την εκδρομή και ανυπομονούμε για την επόμενη εξόρμησή μας…. 

Κοντογιάννη Βασιλική Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής κλάδου ΠΕ14.04