Μέσα και έξω από την Τάξη
Κολάζ
Η τεχνική του κολάζ κατάλληλη σε κάθε αντικείμενο διδασκαλίας, διατροφή, γεωπονία, αγγλικά αλλά και γιορτές. Η φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών ανεκτίμητες!!! Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να δουλέψουν σε ομάδες και να λάβουν από κοινού αποφάσεις για τις κατασκευές τους για τις οποίες δεν σταμάτησαν να καμαρώνουν…
Φωτογραφίες
Κοντογιάννη Βασιλική, Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ14.04.50
Κουλουράκια
Πως μπορεί να δέσει το μάθημα Εισαγωγή στη γεωργική παραγωγή με την Τεχνολογία τροφίμων αλλά το σημαντικότερο με τη διάθεση των παιδιών για δημιουργικότητα…
Με συνταγές μαγειρικής. Η πρώτη μας απόπειρα ήταν κουλουράκια και ήταν απόλυτα επιτυχημένη, αφού έγιναν ανάρπαστα… Τα υλικά και η συνταγή πολύ απλά. Καλή σας επιτυχία!!!
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
• 1 κούπα ηλιέλαιο
• 2 κουταλάκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.
3. Ζυμώνουμε καλά ώστε να γίνει μια ζύμη λαδερή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
4. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-25' στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
6. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί για να μη διαλυθούν.
Βασιλική Κοντογιάννη, Εκπαιδευτικός κλάδου Πε14.04.50
Σπορά - Φύτευση
Ο καιρός στο νησί μας είναι πολύ καλός και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τον κήπο μας. Βάλαμε σπόρους που αναπτύχθηκαν και μετά μεταφέραμε τα φυτά μας στο κήπο μας. Θέλαμε να ομορφύνουμε και το χώρο και φυτέψαμε αρωματικά φυτά (λεβάντα, ρίγανη, μέντα και δενδρολίβανο) και άλλα καλλωπιστικά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου μας. Χρώμα και άρωμα έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητά μας.
Φωτογραφίες